Dankbaar zijn. Verbeter jouw productiviteit & lifestyle.

Dankbaar zijn. Verbeter jouw productiviteit & lifestyle.

Geef jouw levenstijl een extra boost.

We hebben allemaal verschillende redenen om dankbaar te zijn. Desondanks is dankbaarheid niet altijd in ons aanwezig, misschien omdat we te snel door het leven gaan zonder tijd te hebben om te waarderen wat we hebben. Een andere reden kan zijn dat we vele malen gedwongen zijn om dankbaar te zijn voor dingen zonder dat we het echt voelen en dit heeft ons ertoe gebracht om deze emotie te verwerpen of te blokkeren. Dankbaar zijn is leven in het moment.

Denk er eens over na, het moment dat je even stopt om te zeggen: “dank je wel” of “wow, dit is mooi”, je denkt niet aan het verleden of de toekomst, je bent verankerd in het heden.

Wil je meer dankbaarheid?

Hier zijn drie mogelijke manieren om dankbaarheid als een gewoonte aan te nemen. Misschien lijken sommige van deze ideeën u voor de hand liggend (hoeveel keer houden we echter geen rekening met het voor de hand liggende?) Maar ik denk dat de tweede manier jou zal verrassen

Zullen we beginnen?

1. Besteed aandacht aan het heden

Heb je ooit de uitdrukking “stop en ruik de rozen” gehoord? Het is een idioom dat betekent dat je moet ontspannen en de tijd moet nemen om van je drukke schema te genieten of de schoonheid van het leven te waarderen. Om het gevoel van dankbaarheid te omarmen, is het nodig om te stoppen, om te kijken en je bewust te zijn van waar je bent en wat je hebt. Het realiseren van de goede dingen om je heen vereist aandacht, dat is de sleutel, soms ook stilte.

Enkele suggesties om deze oefening van stoppen en aandacht schenken aan het goede in het leven te maken zijn:

Houd een dagboek bij

Hou een dagboek bij waarin je 3 dingen noteert waar je oprecht dankbaar voor bent voor het slapengaan.

Als dagboeken niet jouw ding is, kan je ook lid worden van een Facebookgroep of ander online forum waar mensen dankbaarheid bespreken en positieve berichten delen. Het voordeel van het opschrijven en niet alleen maar denken aan dingen waar je dankbaar voor bent, is dat die woorden daar voor altijd blijven, ze worden niet weggeblazen door de wind of begraven onder grijze gedachten.

Start een pot vol dankbaarheid


In plaats van de dingen waar je dankbaar voor bent in een notitieboekje te schrijven, schrijf je ze op kleine stukjes papier, koop je een glazen pot en stop ze regelmatig daarin. Elke keer als je het hele jaar door dankbaarheid voelt en/of ervaart, bewaar het dan in de pot. jij zal de vreugde merken die je voelt van jouw “potje dankbaarheid”.

Heb een moment van dankbaarheid

Zonder te schrijven kan jij een vast tijdstip in de dag instellen om te bedanken, bijvoorbeeld ’s morgens als je wakker wordt of vlak voor het slapen gaan als jij in bed ligt om te kijken wat er de hele dag is gebeurd.

Jij kan een herinnering instellen in je telefoon, zodat je bijvoorbeeld twee keer per dag een alarm hoort dat jij “dankbaarheid” noemt en jouw eraan herinnert dat het tijd is om een paar minuten te stoppen, waar je je ook bevindt, om jezelf af te vragen:

Wat gebeurt er op dit moment dat jij het verdient om jezelf te bedanken?

Als jij vele malen kunt stoppen om willekeurig naar jouw Instagram-feed te kijken, waarom stop je dan niet even om te analyseren wat hier en nu een waardering waard is? Hoe dan ook, schrijven, of gewoon denken, het creëren van een bedankroutine zal op de lange termijn zeer gunstige effecten hebben. Jij hoeft alleen maar de weg te kiezen en… ga er maar voor!

2. Waardeer wat je al hebt

Bespaar op onnodige boodschappen. Wees nostalgisch en ga door je oude spullen heen.

Ga winkelen in je eigen huis

Waaruit bestaat het winkelen maar dan thuis?

In principe in het doorzoeken van alle lades en kasten in ons huis tot op de bodem en het redden van die prachtige, nuttige of praktische dingen die je al hebt en die je misschien bent vergeten omdat we het bestaan ervan waren vergeten. Onderweg mag jij ook veel andere dingen weggooien, schenken of weggeven die niets meer bijdragen.

De mooie en nuttige voorwerpen die u bij het winkelen thuis vindt, zullen indruk op u maken. Winkelen in je eigen huis is een oefening van dankbaarheid, ten eerste omdat je je realiseert dat je mooie dingen had zonder het te weten en ten tweede omdat je weer waarde hecht aan wat verborgen was door het verzamelen van stof.

Hoe kan ik dankbaarder zijn? Zoek naar dingen die dit gevoel echt opwekken.

We willen jou uitnodigen om een paar minuten op zoek te gaan naar de redenen waarom jij dankbaar moet zijn. Hoe meer hoe beter, misschien zit je leven er wel vol mee. De sleutel tot het realiseren van deze motieven is eenvoudig, maar wordt vaak over het hoofd gezien: Je moet de dingen ontdekken die echt belangrijk voor je zijn, die je gelukkig maken. Dus, waar ben je dankbaar voor?

Belangrijk voor jou om mee te nemen

Gewoon wakker worden en je echt dankbaar voelen heeft verbazingwekkende voordelen. Hoewel sommige dagen moeilijker kunnen zijn dan andere, probeer er toch een gewoonte van te maken om dagelijks dankbaar te zijn. Als je gestresst bent en denkt aan de werkdag die voor je ligt, kun je jezelf eigenlijk kalmeren met dankbaarheid. Onderzoek toont aan dat waardering je fysieke + psychische gezondheid kan helpen, empathie + vermindert agressie, verbetert de slaap + het gevoel van eigenwaarde, en verhoogt de mentale kracht

Wij zijn dankbaar voor de kwaliteit van hennep en CBD! Waar bent jij dankbaar voor?

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.