Of je nou een beginner of een gevorderde kok bent, we hopen dat je een beetje kerstvreugde en CBD aan het menu kunt toevoegen. We hebben 3 eenvoudige recepten ontworpen die zowel jouw hartige als zoete trek doen vervullen. Voor alle recepten adviseren wij je om de CBD olie toe te voegen als laatste topping, om te voorkomen dat de olie tijdens het koken wordt afgebroken.
Vegan Pepermunt Mokka met CBD
Voorbereidings- en kooktijd: 10 minuten 2 serveringen
Met de kerstvakantie voor de deur is er niets beter dan het drinken van een warm drankje terwijl je buiten van de koude bries zit te genieten of binnen met jouw geliefden, gewikkeld in een warme deken. Dit is een supersnel en eenvoudig recept dat minder dan 10 minuten duurt om te maken, maar wat goud waard is!
Ingrediënten
250 ml plantaardige melk (wij houden van havermelk om het wat zoeter te maken)
2 theelepels munt siroop
350 ml kop sterk gezette koffie
2 theelepels cacaopoeder
Vanille extract
Suiker
CBD olie (elke concentratie)
Garnering
Chocolade sprinkels
Vegan slagroom (of gebruik kokosslagroom als plantaardig alternatief)
Voeg melk toe aan een steelpan en breng het aan de kook. Roer de cacaopoeder erdoor, zet het vuur zachter en laat het zachtjes koken.
Roer de gezette koffie, de muntsiroop en het vanille-extract erdoor en meng alle ingrediënten. Voor de zoetekauw: Voeg een theelepel suiker toe en roer.
Serveer het drankje in twee grote bekers. Voeg een paar druppels van jouw favoriete CBD-olie toe aan de drank en vul aan met jouw voorkeur van slagroom en chocolade sprinkels.
Ga zitten, geniet en relax!
Traditionele pompoensoep met CBD
Voorbereidingstijd: 20 minuten Kooktijd: 10-15 minuten 2 Serveringen
Dit recept voor pompoensoep is geïnspireerd op een traditionele Indiase kookstijl, waarbij seizoensgebonden ingrediënten en handgeplukte kruiden worden gemengd. Pompoenen zijn een geweldige keuze om stemmingswisselingen te helpen verminderen en de geestelijke gezondheid te verbeteren.
Ingrediënten
2 eetlepels geklaarde boter (Ghee) / kan vervangen worden door olijfolie
250-300g pompoen
1 medium ui
5-6 teentjes knoflook
3-4cm gember
500ml groentebouillon/water
Kruiden
¼ eetlepel kurkumapoeder
½ -1 eetlepel rode chilipoeder
5-8 peperkorrels
½ eetlepel komijnzaad
1 laurierblad
2 kruidnagels
3cm kaneelstok of 1/2 eetlepel kaneelpoeder
Zout (naar smaak)
CBD
CBD olie of CBD/CBG Kristallen
¼ – ½ eetlepel kokosolie/olijfolie
¼ – ½ eetlepel honing
Garnering
Koriander/Peterselie
Verse room (gebruik kokosnootroom als niet-zuivelalternatief)
2 dunne schijfjes appel
Geroosterde pompoenpitten als topping
Voorbereiding
Snipper de ui, knoflook en gember grof. Snij de pompoen in middelgrote vierkante blokjes voor een gelijkmatige bereiding.
Neem een ondiepe pan en verwarm deze op het fornuis en voeg de ghee toe. Laat de ghee smelten zonder aan de kook te brengen.
Voeg de volgende ingrediënten toe: komijnzaad, laurier, kaneel, gehakte knoflook, gember, kruidnagel en peper. Als je olijfolie gebruikt, voeg dan de ingrediënten toe als het eenmaal warm is.
Kook mee voor ongeveer 10 seconden, voeg vervolgens de gesnipperde uien toe en fruit deze aan tot ze glazig zijn.
Voeg de gesneden pompoen toe en roer het goed door, zodat de smaken kunnen samenkomen. Voeg na een minuut of twee de kurkumapoeder, chilipoeder en zout naar smaak toe. Roer goed door.
Voeg groentebouillon of water toe en dek de pan af. Kook 5-7 minuten tot de pompoenblokjes zacht zijn en de bouillon ingekookt is.
Haal de pan van het vuur en zet hem 5-6 minuten aan de kant. Haal het laurierblad uit de gekookte bouillon en doe de inhoud in een blender om een gelijkmatige, dikke pasta te maken. Of pureer de soep met een staafmixer. Giet nu de soep terug door een zeef in de kookpan. (indien de soep geblend is)
Breng de soep opnieuw aan de kook gedurende 1-2 minuten en haal daarna van het vuur.
Voeg CBD-olie of CBD/CBG-kristallen toe aan de soep.
Als laatste stap moet de CBD (na voorkeur) worden toegediend. Roer het goed door en ga verder met de garnering.
Om CBD/ CBG -kristallen in de soep toe te voegen, smelt je de kokosolie/olijfolie in een klein pannetje. Voeg je voorkeur voor CBD/CBG kirstallen toe in een kleine kom, en giet daar de gesmolten kokosolie/olijfolie en honing aan toe. Roer goed door en roer het mengsel in de hete soep.
Garneer de soep met dun gesneden schijfjes appel in het midden, en strooi er daarna wat koriander/peterselie overheen.
Figgy pudding met CBD
Voorbereidingstijd: 45 minuten Kooktijd: 20-25 minuten 4-6 Serveringen
Of je nu wilt genieten van een zoete verwennerij om uit te delen, of om te proberen met vrienden en familie – deze taarten zullen een geweldige aanvulling op elke feestelijke bijeenkomst, of gezellige tijd thuis blijken.
Ingrediënten
65 gram gehakte gedroogde ontpitte dadels
40 gram gehakte gedroogde vijgen
500 ml water
1 theelepel baking soda
100 g boter op kamertemperatuur
180 gram ahorn suiker
2 eieren
300 gram zelfrijzend bakmeel
75g pure chocolade, geraspt
Boter, voor het invetten van de ramekin.
Tip: gebruik een keukenmachine voor een egale massa
Saus
360 gram bruine of ahorn suiker
500 ml room (kan vervangen worden door kokosnootroom)
200 gram boter
Verse vijgen voor de garnering (in kwartjes)
Vanille ijs (optioneel)
Slagroom (optioneel) gebruik kokosslagroom als alternatief
CBD-olie
Verwarm de oven voor op 180° graden.
Voeg de dadels, gedroogde vijgen en water toe in een middelgrote pan en breng het mengsel aan de kook op een matig vuur. Haal de pan van het vuur en roer de baking soda erdoor. Laat ongeveer 5 minuten afkoelen, voeg daarna toe aan een blender en pureer.
Roer met behulp van een handmixer de boter (op kamertemperatuur) en de ahornsuiker in een grote kom. Voeg de eieren toe en klop ze goed op. Vouw de bloem, het gepureerde dadelmengsel en de chocolade erin.
Schep met een spatel het mengsel in 4-6 beboterde ramekins, en vul tot iets onder de helft. Zet ze in de oven en bak het gedurende 20 tot 25 minuten.
Bereid de saus voor door de ahornsuiker en de room in een middelgrote pan op een laag vuur te roeren. Laat het geheel op een zacht vuurtje sudderen tot de suiker is opgelost. Verhoog het vuur en breng het aan de kook, verlaag het vuur en laat het 5 minuten sudderen. Voeg de boter toe en roer tot deze is opgenomen.
Haal de ramekins uit de oven en laat ze 10 minuten staan. De pudding kan geserveerd worden in de ramekin zelf of op een klein bordje. Snij met een mesje in de bovenkant om de CBD-olie toe te voegen.
Giet de saus in het gegraveerde kruisje in het midden van elke pudding en giet vervolgens meer saus over de pudding, zodat de saus en CBD een beetje kunnen intrekken. Garneer met verse vijgen en vanille-ijs of geklopte slagroom. Serveer warm.