HOE CBD-OLIE WORDT GEMAAKT

HOE CBD-OLIE WORDT GEMAAKT

CBD-oliën van Nordic Oil beginnen met het belangrijkste ingrediënt: gecertificeerde biologische hennep. Zodra de planten gerijpt zijn, zijn ze klaar om geoogst en verwerkt te worden. Vervolgens worden de terpenen, aromatische en therapeutische verbindingen, uit de bloemen vastgehouden door middel van een eigen stoomdestillatieproces, gevolgd door de CO₂-extractie van CBD. Dit proces resulteert in gezuiverde oliën, die doelgericht een complex geheel van cannabinoïdes en het volledige spectrum van terpenen in de oorspronkelijke planten in stand houden. De CO₂-extractie die op onze oliën wordt toegepast, zorgt ervoor dat er volledige controle is over het gehele extractieproces. Met unieke temperatuur- en drukinstellingen is het mogelijk om precies die verbindingen te isoleren die we zoeken.

Vrij van bijproducten zoals wassen, vetten en chlorofyl

Door de extractieprocessen ontstaat een ruwe CBD-pasta die vervolgens wordt gezuiverd en verrijkt met extra terpenen en dragerolie. Het eindresultaat is een krachtig concentraat met een hoge zuiverheid en kwaliteit. Bij Nordic Oil hechten we veel waarde aan een hoge standaard van onze CBD-producten. De oliën die wij verkopen ondergaan een zeer delicaat filtratieproces, waardoor het mogelijk is om de olie te produceren in een helder, goudkleurig extract dat vrij is van bijproducten zoals wassen, vetten en chlorofyl. Tegelijkertijd stelt het extractieproces ons in staat om een hoge concentratie aan CBD en aromatische terpenen te behouden. Dit maakt onze CBD-olie tot een uitgebalanceerde mix die de therapeutische kwaliteiten van de cannabisplant behoudt.

Geen THC detecteerbaar

THC-extractiemethode: Al onze CBD-oliën voldoen aan de eisen van de EU-wetgeving, waar wij CBD-producten onder de 0,2% THC aanbieden. De gebruikte methode is THC HPLC-UV. Dit zorgt ervoor dat er geen THC aantoonbaar is met de HLPC-UV analysemethode (detectielimiet 10 ppm) op het halffabrikaat. Dit proces verwijdert inderdaad 100% van de THC als het goed draait. Maar variaties in de matrix van het extract en de procesparameters kunnen er tijdelijk toe leiden dat enkele laatste sporen van THC niet worden verwijderd. Daarom kunnen we geen volledige afwezigheid van THC garanderen.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.