KAN JE BLOED DONEREN ALS JE WIET ROOKT?

KAN JE BLOED DONEREN ALS JE WIET ROOKT?

Sommigen zeggen dat bloeddonatie een maatschappelijke verantwoordelijkheid is en dat iedereen dat moet doen. Zeker, bloeddonatie is een nobele daad van dienstbaarheid, maar toch moet je weten wanneer je het niet moet doen. Veel mensen vragen zich af of ze bloed kunnen geven als ze cannabis roken en dit is een veel voorkomende vraag. Dus kun je bloed geven als je wiet rookt? Nou, het eenvoudige antwoord is ja, je kunt bloed geven als je wiet rookt, maar er zijn een aantal dingen om in gedachten te houden. Als je meer wilt weten, dan geeft dit artikel je alle belangrijke informatie.

Waarom zou iemand een bloedtransfusie nodig hebben?

Laten we, voordat we naar de hoofdovereenkomst gaan, eens praten over de reden waarom iemand een bloedtransfusie nodig zou kunnen hebben. Nou, er zijn veel situaties waarin een bloedtransfusie nodig is. Bijvoorbeeld wanneer iemand ernstige schade heeft opgelopen door natuurrampen en ongelukken. Mensen met ziekten die bloedarmoede veroorzaken, zoals nierziekte en leukemie, hebben ook een bloedtransfusie nodig. Daarnaast hebben mensen die een chirurgische ingreep ondergaan ook een bloedtransfusie nodig om het bloedverlies tijdens de operatie te herstellen. Er zijn veel situaties waarin mensen een bloedtransfusie nodig hebben, daarom moeten mensen die gekwalificeerd zijn om bloed te geven het doen.

Kunnen Cannabisgebruikers bloed geven?

Ja, cannabisgebruikers kunnen bloed geven, en het roken van wiet diskwalificeert hen niet voor het geven van bloed. Maar ze moeten wel bij zinnen zijn als ze voor de donatie komen, want als de dokter vermoedt dat de persoon high is, dan staat hij dat niet toe. Dus als je marihuana rookt of wiet gebruikt, dan zal je niet gestopt worden voor het doneren van het bloed. Klinieken doen echter geen testen of je wel of niet cannabis hebt gebruikt, maar ze kunnen gemakkelijk zien dat die persoon onder invloed is van een bedwelmende stof.

Bloeddonatiewetten met betrekking tot Cannabis In Europa, de VS, Azië

Een van de meest elementaire regels voor het geven van bloed is dat iemand 18 jaar oud moet zijn. Maar als je bloed wilt geven, zelfs als je geen 18 jaar bent, dan kun je het doen met toestemming van de ouders, maar het is niet aan te raden. Afgezien daarvan is een belangrijke wet dat cannabis natuurlijk moet zijn. Mensen die synthetische cannabis roken mogen geen bloed geven.

Synthetische cannabis is een kunstmatige chemische stof die dezelfde eigenschappen heeft als de natuurlijke cannabisplant. Deze door mensen gemaakte cannabis wordt ook wel Spice of K2 genoemd. Het valt onder de categorie NPS (nieuwe psychoactieve stoffen) en wordt beschouwd als een geestverruimende stof. Afgezien daarvan, als je Marinol, een door mensen gemaakte THC, krijgt voor welke medische aandoening dan ook, dan ben je niet bevoegd om bloed te geven. Maar als je geen medische aandoening hebt, dan kun je wel bloed geven.

Kortom, als je 18 jaar bent en geen enkele vorm van niet-synthetische cannabis hebt genomen en je bent in je eigen zintuigen, dan kom je volledig in aanmerking om bloed te geven. Er zijn echter nog enkele andere eisen waaraan elke cannabisgebruiker moet voldoen om bloed te kunnen geven. Zoals je weet is roken gevaarlijk voor de gezondheid en kan het veel gezondheidsproblemen veroorzaken. Dus als je marihuana rookt en een van deze problemen hebt, dan mag je geen bloed geven.

  • Hoge bloeddruk – Mensen die marihuana roken hebben een grotere kans op hoge bloeddruk. Dus als jouw bloeddruk hoog is op het moment van de bloeddonatie, dan zult jij niet in staat zijn om het te doen…
  • Kanker – Als jij wordt behandeld voor kanker zoals lymfoom en leukemie, dan kom je niet in aanmerking voor bloeddonatie. Maar als jij een andere vorm van kanker hebt, dan mag jij geen bloed geven totdat jouw behandeling met succes is afgerond.
  • Long- en hartziekte- Mensen met symptomen van enige vorm van long- of hartziekte mogen geen bloed geven. Daarnaast kom je ook niet in aanmerking voor bloeddonatie voor de komende zes maanden, als jij een beroerte of hartaanval hebt gehad.
Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.