ZUID-AFRIKA EN CANNABIS

ZUID-AFRIKA EN CANNABIS

Plus de cannabiskwekerijen van Lesotho….

Op 18 september 2018 oordeelde het Grondwettelijk Hof van Zuid-Afrika dat burgers het recht hebben om marihuana in hun huis te consumeren en te verbouwen, zolang het maar voor persoonlijke consumptie is. Het hoogste gerechtshof van het land oordeelde dat de Zuid-Afrikaanse drugs- en medicijnwetten in strijd zijn met het recht op privacy en het persoonlijk gebruik van “dagga” zoals dat in Zuid-Afrika bekend is.

Gefeliciteerd Zuid-Afrikanen, nu mogen jullie eindelijk de de-criminalisatie van cannabis en marihuana vieren. Wat nog beter nieuws is, is dat de buren van het land dit nu kunnen gebruiken als een potentieel om te profiteren van de groeiende cannabisindustrie rond zuidelijk Afrika.

Vorig jaar werd Lesotho het eerste Afrikaanse land dat licenties verleende voor de medicinale teelt van cannabis. Lesotho is het meest zuidelijke, niet aan zee grenzende land ter wereld. Het wordt volledig omringd door Zuid-Afrika.

Lesotho

De cannabiskwekerijen van Lesotho bestaan voornamelijk om de veel grotere buurman te bevoorraden. Marihuana is de derde grootste bron van harde valuta in het land, volgens een rapport van Unesco. Een latere studie van het Bureau van de Verenigde Naties voor Drugs en Criminaliteit wees ook uit dat 70% van de marihuana die Zuid-Afrika binnenkomt, afkomstig is uit Lesotho.

Swaziland

eSwatini (voorheen Swaziland) overweegt ook cannabis te legaliseren. Veel families in verarmde eSwatini hebben zich gericht op het kweken van marihuana en het exporteren ervan naar Zuid-Afrika en Mozambique. De cannabiskweek kan het BBP van Swaziland mogelijk verdrievoudigen, met een geschat jaarinkomen van $1,26 miljard-26 keer hoger dan de suikerexport.

Zimbabwe

Zimbabwe heeft in mei van dit jaar ook geprobeerd om cannabis te legaliseren. Helaas moesten ze de beslissing terugdraaien na protest van conservatieve groepen in het land.

Malawi

Malawi is al twee jaar geleden begonnen met het kweken van hennep. Chamba (de lokale naam voor pot) is nog steeds illegaal. Het succes van het experimenteren met hennep wordt door sommigen echter gezien als de stap van het land naar het legaliseren van de marihuanakweek ten behoeve van de economie.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.