6 KRUIDEN DIE JIJ KAN ROKEN

6 KRUIDEN DIE JIJ KAN ROKEN

Maar niet Cannabis…

Hoewel cannabis heel goed te roken is, is het lastige ervan dat het in sommige landen verboden is. Er zijn maar een paar landen in de wereld waar het legaal is om cannabis te gebruiken voor het roken met of zonder dokters recept.

Zijn er dus andere kruiden die veilig zijn om te roken?

Veel mensen die de cannabisbloemen roken, mengen het met tabak of mengen het helemaal niet en roken het puur. Na het verbod op het roken van tabak in cafés, moesten coffeeshops andere manieren vinden om het binnenshuis te gebruiken dan de gebruikelijke mix van wiet en tabak. Al snel introduceerden ze een nieuwe kruidenmelange als alternatief voor tabak. Dergelijke kruidenmelanges kunnen ook een goed idee zijn voor iemand die is gestopt met roken en de tabak echt wil vermijden.

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het roken van kruiden een oude manier is om medicijnen toe te dienen.
Vandaag delen wij 6 gezonde kruiden voor het roken van kruidenmengsels…

Herbal Smoking Blends; Wat zijn dat precies?

Kruidenmelanges of kruidenmixen zijn gemaakt van een mengsel van verschillende kruiden die geschikt zijn voor het roken. Meestal worden er kruiden in gebruikt die een specifiek aroma vertonen wanneer ze gedroogd en verbrand worden.

Op dit moment gebruiken hoogontwikkelde samenlevingen dit voor recreatieve doeleinden. In onbeschaafde culturen op afgelegen locaties worden rookmixen echter gebruikt om te communiceren met godheden tijdens religieuze ceremonies en spelen ze een belangrijke rol in de traditionele geneeskunde.

Gebruikers getuigen van de medicinale voordelen van kruidenmixen. Sommigen zeggen dat het chronische pijnen verlicht, de focus en de mentaliteit verbetert, spanningen of depressies bestrijdt, en andere mentale en fysieke gezondheidsproblemen.

Enkele voorbeelden van populaire ingrediënten die worden gebruikt in rookmelanges zijn de volgende:

 • Spearmint Leaf
 • Mullein Leaf
 • Red Raspberry Leaf
 • Blue Skullcap
 • Lobelia
 • Passion Flower

Wat maakt de hierboven genoemde kruiden dan zo bijzonder? Om dat te weten te komen, gaan we naar het tweede deel van dit artikel.

6 Grote kruiden voor jouw rokersmengsel

Spearmint Leaf

Spearmint, ook wel bekend als tuinmunt, is een plant die gewoonlijk in Europa en bepaalde gematigde plaatsen in Azië groeit. De bladeren van deze plant worden gekenmerkt door hun koele geur die de zintuigen kalmeert.

In de Filippijnen en andere delen van Azië wordt spearmintblad gebruikt om verstopte neus en hoest te behandelen. De lokale bevolking maakt gebruik van de medicinale eigenschappen door het te koken in water of door de bladeren te pletten met behulp van vijzel en stamper om de oliën te krijgen.

Als jij jezelf de laatste tijd verdoofd voelt, is het roken van mengsels met behulp van spearmintbladeren wat jij nodig hebt. Het roken van spearmint verbetert de doorbloeding van het lichaam en ontspant de zenuwen. Tegelijkertijd heeft het ook de mogelijkheid om de ademhaling te verbeteren, wat het bijzonder nuttig maakt voor degenen die zwakke longen hebben.

Tot slot, vanwege de verfrissende smaak, wordt spearmint aanbevolen voor diegenen die willen stoppen met roken.

Mullein Leaf

Mullein (Verbascum thapsus) of de gewone mullein is een kruid dat vaak groeit in Europa, Noord-Afrika en Azië. Vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen werd het populair en werd het gekweekt in Amerika en Australië. Deze plant groeit gemakkelijk en kan invasief worden wanneer hij onbeheerd wordt achtergelaten. Dat gezegd hebbende, als je van plan bent om deze plant in je tuin te kweken, zorg er dan voor dat je een exclusief perceel hebt.

Mullein wordt meestal bereid als thee. Het doet het goed in het verminderen van ontstekingen. Ook wordt het gebruikt bij de behandeling van luchtwegaandoeningen zoals bronchitis en longontsteking.

Onlangs is mulleïne blad wordt steeds een populair ingrediënt voor het roken van mengsels, omdat het echt effectief is bij het verminderen van de prevalentie van longprobleem symptomen. De smaakloze lichte rook van Mullein is ideaal voor het kalmeren van geïnfecteerde of ontstoken longen. Omdat het niet giftig en zeer zacht is, wordt mulleine blad rook op grote schaal gebruikt door mensen die tuberculose hebben.

Red Raspberry Leaf

Rode Framboos is een meerjarige variëteit van de rozenfamilie. Deze plant is inheems in Europa en Centraal-Azië. Op dit moment worden rode frambozen in verschillende delen van de wereld geteeld voor commerciële doeleinden vanwege de populariteit van de vruchten die worden gebruikt als ingrediënt voor verschillende soorten consumentenproducten.

Van alle hier genoemde items is de rode framboos misschien wel de meest bestudeerde plant. Verschillende studies getuigen van de gezondheidsvoordelen van deze plant omdat de vruchten veel antioxidanten, fytochemicaliën, fenolen en ascorbinezuren bevatten. Rode framboos is een populaire plant voor huidverzorging.

Naast de vrucht kan het rode frambozenblad ook een belangrijke invloed hebben op de gezondheidszorg. Net als de vrucht heeft het frambozenblad veel antioxidanten en andere essentiële vitaminen die uw lichaam nodig heeft. Het roken van frambozenblad neutraliseert de in het bloed aanwezige nicotine, verlaagt de bloedsuikerspiegel, vermindert de pijn tijdens de bevalling en kan zelfs nuttig zijn voor paren die moeite hebben om kinderen te krijgen.

Blue Skullcap

Blue skullcap of mad dog skullcap is een overblijvend kruid dat behoort tot de muntfamilie. Daarom zijn deze plant en munt op de een of andere manier aan elkaar verwant. Dit kruid wordt gebruikt als een mild kalmerend middel of als ingrediënt voor slaappillen en is ideaal voor de behandeling van slapeloosheid of andere slaapstoornissen. Daarnaast bevat het ook veel flavonoïden die een antivirale, ontstekingsremmende en anti-allergische werking hebben.

Wanneer het gebruikt wordt als rook, is dit kruid een neutrale smaak. Het is aan te raden om een rokersmengsel te gebruiken met deze plant als ingrediënt wanneer jij je ongemakkelijk voelt, rusteloos bent of moeite heeft om in slaap te vallen.

Lobelia

Lobelia, ook wel bekend als kotsgras, is een plant die van oudsher naar het oosten van Noord-Amerika groeit. Er zijn minstens 435 soorten lobelia’s met elk hun eigen kenmerken. De meeste van hen zijn gebruikt voor medicinale doeleinden. Inheemse Amerikanen gebruikten deze plant voor ceremonies. Daarnaast wordt het ook gebruikt om ademhalingskwalen en spierspanning te verlichten.

Bij gebruik als rook heeft Lobelia een licht kalmerend effect. Daarnaast kan het ook episodes van astma verlichten of de prevalentie van longproblemen verminderen.

Het is echter aan te raden om lobelia slechts periodiek te gebruiken. Het heeft een eigenschap die lobeline wordt genoemd en die net als nicotine een verslaving kan veroorzaken. Dit is de reden waarom deze plant verboden is in Italië en Bangladesh.

Passion Flower

Wilde abrikoos of passiebloem is een plant die in verschillende delen van de Verenigde Staten in het wild groeit. De laatste tijd wordt het gekweekt als een sieraad voor tuinen en voor commerciële doeleinden.

Wanneer het gebruikt wordt als rook, heeft de passiebloem deze grasachtige smaak die rokers die voor het eerst roken misschien niet leuk vinden. Echter, als ze er aan gewend raken, wordt de ongunstige smaak aangenaam. De nasmaak van de rook is een mix van verschillende milde en aardse smaken waar jij van zult houden.

Het roken van de passiebloem doet het goed voor de pijnbestrijding en om beter te kunnen slapen. Het is echter wel aan te raden om het te mengen met andere kruiden omdat het roken ervan zonder verdunning je euforisch kan maken.

Hoe maak je een kruidenmengsel?

Componenten van een Goede Kruiden mix voor jouw joint

Je kruidenmix moet hebben:

 • Base herbs: dit zijn kruiden die pluizig of draderig zijn
 • Action Herbs: dit zijn de hoofdingrediënten van je ‘rookmix’. The herbs listed here may be used as action herbs.
 • Astringent: dit is een enkel kruid dat de basiskruiden en actiekruiden zal aanvullen.
 • Acute/kicker herbs– Kruiden die een nasmaak geven

het aandeel van de bovengenoemde componenten moet zijn:

 • 40% van het mengsel moeten basiskruiden zijn
 • 40% van het mengsel moeten action herbs zijn
 • 15% van het mengsel moeten astringent zijn
 • 5% moeten kicker/acute kruiden zijn

Creëer jouw eigen kruidenmixen

Pluk de bladeren van elk kruid of de specifieke onderdelen die gebruikt kunnen worden voor jouw rookmix, was de bladeren/onderdelen grondig met water en gooi ze in een klein bakje met een deksel en schud de basiskruiden eerst 30 seconden in de blender, daarna volgt de actiekruiden, enzovoort. rol ze op in papier of leg ze in een bord om ze te drogen voordat jij ze opbergt.

Let op: droog de kruiden niet te veel, want een ‘rookmix’ die niet vochtig is, smaakt saai.

Ten slotte: Kruidenmelanges voor jou?

De kruiden die we hebben besproken zijn enkele van onze favoriete kruiden. Wij hebben er een artikel over gemaakt omdat ze gemakkelijk verkrijgbaar zijn en de meeste mensen zouden geen problemen moeten hebben om ze te krijgen. Ook zijn het kruiden die onderzocht zijn voor hun geneeskrachtige werking. Als advies moet je waakzamer zijn bij het gebruik van lobelia of passiebloem.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.