Tijd om de vruchten van de oudste staande bomen ter wereld te vieren.
Niet alleen het eten ervan komt de gezondheid ten goede, ook het praten over en het kijken naar olijven verbeterd de gemoedstoestand!
Zwarte olijven zijn sterker en zouter, terwijl de groene olijven milder zijn. Rijk aan Vitamine E en antioxidanten, kunnen olijven goed opschieten met salades, sandwiches, pizza’s en allerlei recepten. En neemt altijd een vooraanstaande plaats in binnen het mediterrane dieet.
Laten we het hebben over de verenigbaarheid van CBD en olijfolie en leren hoe en waarom olijven belangrijk zijn voor de gezondheid en de duurzaamheid van het milieu.
Wat is CBD en CBD-olie
CBD is het acroniem voor Cannabinoïden, een samengesteld bestanddeel dat voorkomt in cannabis. De Cannabinoide plant verdeelt zichzelf in drie brede soorten, namelijk Sativa, Indica en Ruderalis. Duizenden hybriden zijn afgeleid van de combinatie van deze soorten.
Het CBD dat uit de Cannabisplant wordt gewonnen is CBD-olie. In tegenstelling tot THC creëert CBD geen “high” of bedwelmend effect.
Om de voordelen ervan ten volle te benutten, wordt CBD vaak gecombineerd met een goede draagolie, namelijk hennepzaadolie, olijfolie, kokosolie of MCT-olie.
De therapeutische voordelen van CBD-olie en de potentiële gezondheidsvoordelen ervan als voedingssupplement krijgen veel belangstelling en aandacht in verschillende geledingen van de samenleving.
CBD olie en olijfolie zijn de perfect mix
Alle kruidenextracten hebben een drager nodig of, met andere woorden, een transport waardoor ze hun verbindingen effectiever kunnen afleveren. De dragerolie helpt niet alleen om de verbindingen te vervoeren, maar behoudt ook de werkzaamheid. Dit leidt tot een betere absorptie en biologische beschikbaarheid door het menselijk lichaam.
Overweeg het gebruik van hibiscus extract om je haargroei te stimuleren, je zou zeker willen mengen en het extract te infuseren met kokosolie of een andere olie die u wilt gebruiken om de vette consistentie, smaak, kleur, etc. te krijgen.
Hetzelfde geldt hier ook voor CBD, het heeft een compatibele draagolie nodig die de levering ervan kan ondersteunen. En CBD wordt gemakkelijk geabsorbeerd wanneer het wordt doordrenkt met vette oliën. Dit helpt om langdurige stabiliteit en effectiviteit te behouden tijdens de opslag.
Daarom is de biobeschikbaarheid het belangrijkste doel dat moet worden bereikt bij het bepalen van de beste draagolie. Het type vetmoleculen in de dragerolie heeft invloed op hoe effectief het CBD in het menselijk lichaam wordt getransporteerd. Naast de biobeschikbaarheid heeft de onafhankelijke aard van elke dragerolie, zoals smaak, consistentie, smaak en kosten, invloed op de keuze.
“olijfolie is een uitstekende hart-gezonde optie om CBD mee te koppelen” – Emily Kyle, een holistische cannabisbeoefenaar, en een geregistreerd diëtist.
Een studie uit 2017 over gezondheid, meldt dat onderzoekers aantonen dat de consumptie van extra vergine olijfolie het geheugen en het leervermogen beschermt en ook de vorming van de ziekte van Alzheimer vermindert.
Nodig CBD uit in je keuken
De geheime formule voor onze schoonheid en gezondheid is te vinden in de keuken’. Als we dit diepgaand kunnen begrijpen en in de praktijk kunnen brengen, zou het leven meer bevredigend worden.
Dankzij het internet en de sociale media voor het herleven en het delen van traditionele wijsheid en kennis.
Olijfolie is altijd een favoriete keuze als het gaat om koken vanwege de inherente smaak en de krachtige gezondheidsvoordelen. Maar de smaak van CBD olie is meer organisch met een aardse, nootachtige of grasachtige smaak. Voor mensen die niet vinden dat CBD-olie te smakelijk is, is het best om CBD-olie te mengen met olijfolie, omdat het gemakkelijk te mengen is.
CBD-olie kan makkelijk in jouw salades, soepen of gewoon in dagelijkse recepten worden gebruikt, waardoor de functionele waarde als aanvulling op de gezondheid wordt vermenigvuldigd.
Olijfbomen en duurzaamheid
Ondanks de vele gezondheidsvoordelen die olijven en olijfolie in de geschiedenis van de mensheid hebben.
Olijven hebben een prestigieuze positie in het deel van de mediterrane cultuur. De geschiedenis van de olijven is terug te voeren op bijbelse verwijzingen, evenals de betekenis ervan in de Griekse beschaving, want het symboliseert de overwinning en de vrede.
Geïnformeerde duizendjarigen tonen meer zorg voor een betere gezondheid en een beter milieu. Dit heeft de manier waarop we eten aanzienlijk veranderd, en de voedingskeuzes veranderd.
De wereldwijde consumptie van olijfolie in 2019-20 bedroeg 2,97 miljoen ton. Uit andere verslagen blijkt dat de Europese Unie verwacht dat de olijfolieconsumptie met ongeveer 1,1% zal toenemen en dat de export in het komende decennium met 3,3% zal toenemen.
Terwijl de vraagzijde een groeiende trend voorspelt, laten we eens kijken naar de aanbodzijde ervan om een beter inzicht te krijgen.
Er zijn twee perspectieven op dit begrip.
- Een studie meldt dat olijfbomen de biodiversiteit beschermen, de bodem verbeteren en een barrière vormen voor woestijnvorming. Daarom heeft de olijventeelt positieve effecten op het milieu.
- Wetenschappers rapporteren over de noodzaak van betere landbouwpraktijken om het koolstofputteneffect van groeiende olijfbomen af te leiden. En olijfbomen spelen een rol bij het verzachten van de gevolgen van de klimaatverandering, zo citeerde het hoofd van O&O in de conferentie over klimaatverandering.
Deze bezorgdheid komt voort uit een studie uit 2017 waarin wordt gemeld dat olijfoliefabrieken jaarlijks bijna 8 miljard liter afvalwater en vaste reststoffen produceren.
Wanneer olijven worden verwerkt voor het maken van olie, worden ze geplet en gemengd met water in molens, zodra de olie uit het mengsel is gehaald, wordt het vuile water samen met het vaste residu weggegooid. Het verwijderen van het afval heeft altijd al tot milieuproblemen geleid, zoals het dumpen van de olijven in rivieren of watermassa’s, waardoor er contaminatieproblemen zijn ontstaan.
De studie rapporteerde ook over de noodzaak van de ontwikkeling van een milieuvriendelijk proces dat deze vervuilende stof zou kunnen omzetten in groene biobrandstof, en veilig water voor gebruik in de landbouw.
In 1959 werd de enige Internationale Olijfolieraad ter wereld opgericht met de verbintenis een bijdrage te leveren aan de geïntegreerde en duurzame ontwikkeling van de olijventeelt. Met als doel te fungeren als een platform om de uitdagingen aan te gaan waarmee de aangesloten landen, de belangrijkste producenten van olijven en de gewone mensen die hun brood verdienen met de productie van olijfbomen, worden geconfronteerd.
Onze boodschap zou kunnen zijn dat olijfolie zowel gezond is als goed voor het milieu. –International Olive Council
Conclusie: Olijfolie en CBD olie
- CBD-olijfolie is een gezonde keuze die jouw routine kan aanvullen.
- CBD Olijfolie kan gebruikt worden voor koken, bakken en op zoveel mogelijk manieren die jij kunt bedenken.
- CBD-olijfolie kan ook worden gebruikt voor creme smeren op jouw huid