CBD EN ROUWEN: ELISE'S VERHAAL

CBD EN ROUWEN: ELISE'S VERHAAL

Rouwen is een onderwerp dat ons allemaal op een bepaald moment in ons leven zal raken. Of we nu direct of indirect met verlies te maken hebben gehad, het rouwproces kan overweldigend zijn.

Elise Fletcher heeft het afgelopen jaar veel veranderingen in haar leven moeten doorstaan nu ze onlangs haar moeder heeft verloren. In dit interview bespreken we hoe CBD olie haar heeft geholpen haar verdriet te verwerken en in het reine te komen met haar emoties en gedachten, en hoe haar carrière als yogi heeft geholpen.

Om meer te horen over haar reis, bekijk dan haar meest recente podcast. Podcast – A Yogi’s fight to Find Peace.

Hoi Elise, het is een genoegen om dit onderwerp met je te bespreken. Wil je beginnen met het delen van jouw ervaring van het afgelopen jaar?

Het is moeilijk te beschrijven. Tijdens de pandemie verloor ik een ouder, dus rouw speelde een grote rol in dit laatste jaar. Het verlies van financiële zekerheid raakte me ook hard. Fitness en yoga waren geen ondersteunde sectoren, en er was zoveel onzekerheid zelfs toen de zaken weer open gingen.

Ik moest veel overgangen onder ogen zien en weer in therapie gaan. Grenzen leren aangeven aan anderen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, was veel om mee om te gaan. In één jaar tijd verloor ik mijn moeder, verhuisde ik twee keer door het land en deed ik mijn Soulcycle-opleiding. En nu werk ik samen met BreadxButta in Brooklyn, NY. Ik geef fulltime yogales, en ik ben persoonlijk assistent van iemand die een botanica heeft, dus ik werk nauw samen met CBD/cannabidiol.

Wat heb je gevoeld toen je je ervaring aan anderen vertelde?

Ik voel een kloof, omdat mensen me op een voetstuk plaatsen. Laatst kruiste ik mijn pad met een yogalerares die pas moeder is, en ik moest mezelf inhouden. Het is belangrijk om verdriet te delen en erover te praten, en het is belangrijk om erover te praten en het te normaliseren. Toch merk ik dat mensen het moeilijk vinden om te praten met iemand die op deze manier getraumatiseerd is. Ik merk dat mensen niet weten hoe ze ruimte moeten houden, ook al willen ze dat wel. Maar ik voel dat wanneer ik deze waarheid kan brengen, gegrond in wie ik ben, anderen het gevoel hebben dat ze er ook over kunnen praten.

Hoe heeft je emotionele ervaring van verdriet je perceptie van jezelf veranderd?

Het ding met verdriet is dat het niet echt ergens heen gaat. Het is moeilijk te begrijpen tot je het zelf hebt meegemaakt. Het is niet zoals droevigheid, of vergelijkbaar met een gevoel over iemand. Je kunt emoties van je afschudden. Verdriet is iets dat je leert in jezelf te verplaatsen, niet buiten jezelf. Verdriet verlaat het lichaam nooit, je leert het alleen beter te begrijpen en waar het in je zit. Door acceptatie geef ik mezelf de ruimte om te accepteren dat dit de rest van mijn leven zal blijven bestaan, het is een stuk dat deel uitmaakt van mijn verhaal. Het gaat er niet per se om mijn verdriet naar buiten te verplaatsen, maar eerder om te weten waar het in mij zit.

Hoe voelde dat?

Ik voel me vaak bevroren van uitputting. Ik kan me zomaar uit het niets uitgeput voelen. Lichamelijk kun je kerngezond zijn, maar energetisch kan rouwen zo vermoeiend zijn, omdat je geest als een bezetene de boel op zijn kop probeert te zetten.

Het voelt echt als een buiten-lichamelijke ervaring, alsof wat je kende niet meer echt is. En het zet je ook aan het denken over je eigen sterfelijkheid. Die gevoelens kunnen je echt doen verstijven, of je kunt naar de andere kant van het spectrum gaan, en echt leven omdat je begrijpt dat iedereen een tijdlijn heeft.

Hoe heeft CBD jou geholpen om te rouwen?

CBD olie helpt me bij het rouwen in de zin dat het me in staat stelt om te rusten. Rouwen brengt angst met zich mee en CBD zorgt ervoor dat ik echt kan pauzeren en mijn lichaam kan voelen. Ik kan ontspannen in plaats van op het randje te staan. Rouwen hield me in het begin op het randje en CBD olie heeft me geholpen om mezelf te aarden, wat echt nuttig is geweest.

Hoe heeft CBD jou als atleet geholpen?

De CBD olie met Curcumine en Piperine is geweldig geweest na mijn dagelijkse oefeningen; ik heb echt de ontstekingsremmende eigenschappen gemerkt. Ook helpt dit product bij pijn door gezwollen en pijnlijke gewrichten. De Freyja crème is ook nuttig geweest voor mijn uitslag die ik op een gegeven moment ontwikkelde door angst. Ik gebruik de 15% CBD olie en meng het in een niet-alcoholisch drankje.

Laat atleet zijn je toe om verder te gaan met je emoties en ze op een andere manier te belichamen?

Ik denk dat voor atleten, onze emoties onze brandstof zijn. Atletiek heeft me in staat gesteld om op een positieve manier tijd door te brengen met mijn verdriet. Het kan ook een moment zijn om uit mijn hoofd te komen en me op mijn lichaam te concentreren. Het hebben van een somatische ervaring stelt de geest in staat even afstand te nemen van het verdriet en herinnert me eraan dat ik nog steeds een leven heb. CBD olie haalt me terug en herinnert me eraan dat ik er nog steeds ben. Het is echt nuttig geweest.

Wat heeft je geholpen te aarden?

Ademwerk, gewoon even de tijd nemen en mijn ogen sluiten, en cannabidiol. Ook weten en vertrouwen dat wat ik nu voel, niet voor altijd is. Als ik het gevoel heb dat ik mijn emoties niet kan reguleren, probeer ik gewoon mezelf te laten voelen en de ervaring uit te zitten.

Op wie heb je geleerd te vertrouwen?

Ik heb echt geleerd om op mezelf te vertrouwen. Ik kan niet op mijn familie vertrouwen, ik heb een paar goede vrienden waar ik op vertrouw en mijn geloof. Geloof is een goed iets. Ik vertrouw op dingen die ik niet kan zien, mijn spirituele oefening is belangrijk geweest. Vertrouwen op mensen die voor me opkomen als ik er niet eens om vraag. Vertrouwen op mijn gaven en mijn moeiteloze talenten en vertrouwen op hen om het werk te doen wanneer ik dat niet kan.

Atletisch gezien, als ik geen energie heb, kan ik op een fiets stappen en je zou niet weten dat ik een slechte dag heb. Als je moet overleven, doe je wat je moet doen. Van overleven naar bloeien kan gewoon onwerkelijk zijn. Het is allemaal nog een werk in uitvoering.

Als ik CBD olie gebruik, weet ik dat ik voor mezelf zorg, omdat het een spiergeheugen is. Alles wat van de aarde komt, zoals cannabis of CBD, helpt me in het dagelijks leven mezelf te zijn en helpt me om niet zo angstig in mijn hoofd te worden. CBD olie kalmeert me en maakt me een beetje rustig, zodat ik niet in nutteloze gedachten verval of overweldigd raak door wat ik voel. Het is echt een game-changer geweest.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.