Nordic Oil x Land of Hope

Nordic Oil x Land of Hope

Bij Nordic Oil hebben we een lange geschiedenis van het steunen van goede doelen die ons aan het hart liggen en die een echte, blijvende impact hebben.

Onlangs zijn we begonnen met donaties aan en steun voor Land of Hope. Land of Hope is een Deense liefdadigheidsinstelling, opgericht door Anja Ringgren Lovén in dezelfde regio van Denemarken waar Dannie en Christian, de oprichters van Nordic Oil, vandaan komen. De organisatie zet zich in voor de redding van kinderen in Nigeria die beschuldigd zijn van hekserij en die in de steek gelaten en vervolgd dreigen te worden.

De missie van Land of Hope

In een van de armste gemeenschappen in Nigeria zet Land of Hope zich in voor de redding van onschuldige kinderen die zijn beschuldigd van hekserij en als gevolg daarvan zijn gemarteld en buitengesloten van hun familie en gemeenschap.

Land of Hope biedt een veilige ruimte voor deze kinderen en geeft hen toegang tot onderwijs en bescherming. Maar onderwijs stopt niet bij de kinderen – Land of Hope voert ook onderwijsprojecten uit voor de omliggende gemeenschappen om bewustzijn te verspreiden over hoe bijgeloof het leven van een kind kan beïnvloeden.

Het initiatief is door Anja gestart in de gemeenschap van Akwa Ibom in Nigeria, waar het aantal beschuldigingen tegen kinderen van betrokkenheid bij zwarte magie en hekserij alarmerend is toegenomen. Dit is te wijten aan een complexe mix van bijgeloof, gebrek aan onderwijs en diepgewortelde religieuze gebruiken.

Land of Hope biedt een veilige plek voor deze kinderen en voert verschillende campagnes om het bewustzijn te verspreiden.

Wat doen ze precies?

De basis van het werk van Land of Hopes wordt gevormd door onderwijs, kinderrechten, geloofwaardigheid en onafhankelijkheid. Deze waarden vormen de leidraad bij de uitvoering van de missie van de liefdadigheidsinstelling, met inbegrip van haar pleitbezorging om namens vervolgde kinderen een stem te laten horen bij de lokale en nationale autoriteiten. Door kinderen te helpen in een van de armste gemeenschappen in Nigeria, verspreidt Land of Hope bewustzijn en maakt het een empirisch verschil in het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen in heel Nigeria.

… en wat is de rol van Nordic Oil?

Bij Nordic Oil hebben we ons altijd ingezet om iets terug te geven aan mens en natuur. Toen we hoorden over het geweldige en belangrijke werk van Anja, waren we genoodzaakt dit project te steunen, niet alleen vanwege onze persoonlijke band met de liefdadigheidsinstelling, maar ook vanwege waar zij voor staat: echte hulp bieden aan degenen die het het hardst nodig hebben.

Wij willen kinderen over de hele wereld helpen beschermen tegen geweld en hen een veilige plek bieden om op te groeien, te leren en vooral gewoon kind te zijn.

Lees hier meer over het fantastische werk van Land of Hope:

Our work
Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.