CBD MANGO LASSI

CBD MANGO LASSI

Een heerlijke mix van mango’s en yoghurt met een vleugje CBD.

Wat is Lassi precies?

De wereld van de Fermentatie

Lassi is een gefermenteerde melkdrank die de laatste jaren behoorlijk aan populariteit heeft gewonnen. Fermentatiemelk is echter geen nieuwe praktijk en mensen over de hele wereld voegen al duizenden jaren levende culturen toe aan melk. In feite is er bewijs dat de mensheid al sinds 10.000 jaar voor Christus melk aan het fermenteren is. Fermentatie verlengt de houdbaarheid van melk en voorkomt de verspreiding van voedselgeboren ziekten. Yoghurts, skyr, laban, ayran en kefir zijn slechts enkele van deze gefermenteerde delicatessen die het leven van hun consumenten en de culturen die ze hebben gecreëerd hebben verrijkt. Lassi is echter de gelukkige drank die vandaag mijn aandacht verdient.

Achtergrond

India is de trotse geboorteplaats van Lassi. Deze pittige drank is gemaakt van een halfvast fermentatiemiddel dat bekend staat als Dahi. Dahi is een gekweekt zuivelproduct dat erg lijkt op wat je misschien kent als yoghurt. Lassi wordt gemaakt met Dahi gemengd met water, eventueel fruit en kruiden. Er zijn meerdere populaire varianten van Lssi die over de hele wereld worden genoten. Sommigen genieten van hun zoete en pittige lassi zoals een mango lassi, terwijl anderen genieten van een meer hartige-zoute ervaring zoals sambharam die gebruik maakt van curry, koriander, groene chiles, en andere kruiden om het palet te prikkelen.

Niet alleen beperkt tot het Indiase subcontinent, maar lassi heeft de laatste jaren ook een enorme impuls gekregen in de westerse wereld. Jij vindt kant-en-klare lassi-drankjes in natuurvoedingswinkels of u kan een koude lassi ophalen op een warme dag in vele coffeeshops, cafés en restaurants. Het is blijvende populariteit en universele aantrekkingskracht komt voort uit zijn onmiskenbare heerlijkheid.

Historisch gezien wordt Lassi gemaakt van gefermenteerde zuivel. Moderne gekweekte niet-zuivel yoghurt zoals cashew-yoghurt of soja-yoghurt hebben de lassi toegankelijk gemaakt voor de Veganistische markt.

Gezondheidsvoordelen van Lassi

Aangezien Lassi een yoghurtdrank is die veel lijkt op kefir, zit lassi ook vol met probiotica. Het drinken van lassi helpt bij de spijsvertering en vermindert een opgeblazen gevoel. Omdat lassi uitzonderlijk veel calcium bevat, is het ook goed voor je botten. Sommigen hebben ook met reden gespeculeerd dat lassi ook je immuunsysteem versterkt.

Lassi heeft een hoog eiwitgehalte. Het drinken van lassi kan helpen in jouw training routine door jou te helpen meer spiermassa te krijgen. een lassi kan ook een geweldige maaltijdvervanger zijn als uw doel is gewichtsverlies. Zoete lassi kan gunstig zijn voor diabetici of mensen met een lage bloedsuikerspiegel om die extra middagboost te krijgen die ze nodig hebben om ze door de dag heen te krijgen.

Omdat het een product van gisting is, bevat Lassi aanzienlijk minder lactose. Dit is niet alleen gunstig voor mensen die gevoelig zijn voor lactose, maar ook voor het vrijmaken van de biologische beschikbaarheid van eiwitten en vetzuren.

Mango Lassi (en CBD)

Het lijdt geen twijfel dat de populairste en meest iconische variant van de lassi de mango is. Mango Lassi brengt zijn pittige romige lichaam in evenwicht met zoet en tropisch fruit. De toevoeging van mango zorgt niet alleen voor smakelijke resultaten, maar voegt ook extra gezondheidsvoordelen toe. Deze superfruit zit vol met vitaminen en mineralen. Ze zijn geweldig voor je darmen en je spijsverteringssysteem, gunstig voor je ogen en uiterst nuttig voor je huid en haar. Deze superfruits voegen die extra punch toe aan een toch al gezonde en lekkere drank.

Mango lassi wordt meestal gemaakt met mangopulp, Dahi of yoghurt, en zuivel- of notenmelk. Heerlijk op een warme dag of geserveerd als een after dinner traktatie, mango lassi kietelt de smaakpapillen van zelfs de moeilijkst te imponeren.

Een populaire presentatie van de mango lassi is met de toevoeging van CBD. Alsof het nog niet vol zit met gezondheidsvoordelen, zorgt de toevoeging van CBD voor een extra boost.

CBD-olie of CBD-distillaat kan worden toegevoegd aan een reeds gemaakte lassi of tijdens het mengproces voor een extra medicinale kick. 6 of 7 druppels CBD-olie of tinctuur of 20 of 30 milligram destillaatpoeder geven je lassi zeker de toegevoegde oomph die je nodig hebt.

Recept: CBD Mango Lassi

Lassi is er in allerlei smaken. Sommige van hen zijn zout, sommige zoet, en je kunt gebruik maken van een verscheidenheid van het hebben van fruit. De beste smaak is mango en voor dit recept, kan jij gebruik maken van zowel ingeblikte mango pulp of blokjes verse of bevroren mango. Als je verse mango’s gebruikt, kies dan zeker voor een rijpe, zoete mango. Als je mango niet rijp genoeg is, zal het zuur zijn, maar je kunt ook honing toevoegen voor extra zoetigheid. Je kan ook een beetje gemalen kardemom toevoegen, maar dit is optioneel.

Recept

  • 1 kop yoghurt
  • 1/2 kopmelk
  • 1 kop gehakte zeer rijpe mango, bevroren gehakte mango, of een kopje ingeblikte mangopulp
  • 4 theelepels honing (optioneel, afhankelijk van hoe zoet de mango is)
  • ½ tl. CBD olie
  • een streepje grondkardamom (optioneel)
  • Ijs (optioneel)

METHODE

Doe de mango, yoghurt, melk, honing en kardemom in een blender en meng deze gedurende 2 minuten.

Als je een meer milkshake consistentie wilt en het is een warme dag, meng dan ook in wat ijs of serveer over de ijsblokjes.

Bestrooi met een klein snufje gemalen kardemom om te serveren.

De lassi kan tot 24 uur gekoeld bewaard worden.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.