De Noordelijke Marianen en Cannabis

De Noordelijke Marianen en Cannabis

De Oceanische eilandengroep en zijn Cannabis beleid. Iets heel bijzonders…

CNMI (Northern Mariana Islands) het eerste Amerikaanse grondgebied dat recreatief marihuanagebruik heeft toegestaan?

De Noordelijke Marianen (CNMI) hebben cannabis volledig gelegaliseerd. Ze deden dit zonder een stemming van de burgers te initiëren. Het wetsvoorstel werd met steun van beide kamers van de regering aangenomen. Een meerderheid van de wetgevers in beide kamers, waaronder de gouverneur van het eiland, Ralph Deleon Guerrero Torres, is republikeins.

De CNMI Cannabiswet van 2018 was een wetsvoorstel dat in 2017 in de wetgeving van het Gemenebest van de Noordelijke Marianen werd geïntroduceerd als SB 20-62. Het werd geïntroduceerd door senator Sixto Igisomar en zou het bezit en gebruik van cannabis door volwassenen legaliseren. Het wetsvoorstel creëert ook een Cannabiscommissie om de verkoop te reguleren.

Dit stuk cannabiswetgeving laat eilandbewoners boven de 21 jaar toe om tot één ons cannabis per keer te bezitten. Dit omvat het bezit van met cannabis geïmpregneerde producten, zoals eetbare producten, en extracten, en oliën. Bewoners van het eiland kunnen ook hun eigen wietplanten kweken in hun huis.

CNMI is nu een eilandparadijs dat momenteel een van de meest vooruitstrevende cannabiswetgeving heeft in de wereld. Dit maakt het eiland aantrekkelijk voor wie op zoek is naar een cannabisvriendelijke vakantie en zou mogelijk meer toeristen kunnen aantrekken. Volgens Forbes is het eerste Amerikaanse grondgebied dat cannabis volledig gelegaliseerd heeft door middel van wetgeving, in plaats van dat de kiezers de beslissing nemen.

De Amerikaanse staat Vermont heeft op vergelijkbare wijze ook cannabis gelegaliseerd, maar op dit moment staat de staat alleen toe dat inwoners cannabis bezitten en kweken. De verkoop van gelegaliseerde cannabis blijft illegaal in de staat.

De bevolking van de Noordelijke Marianen heeft momenteel 55.023 inwoners. Het is iets meer dan de bevolking van Soest, Nederland. Nu cannabis is gelegaliseerd in dit prachtige strandparadijs, is het tijd voor jou om een vakantie te plannen!

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.