KUNNEN BIJEN CANNABIS-HONING MAKEN?

KUNNEN BIJEN CANNABIS-HONING MAKEN?

De man die zichzelf Nicholas Trainer-bees noemt werd een soort legende onder zowel imkers als cannabis liefhebbers. Hij beweert dat hij zijn bijen heeft getraind om honing te maken van wietplanten. Dat komt omdat hij heeft kunnen doen wat niemand heeft kunnen doen. Nicholas is een 40-jarige man die in Frankrijk woont. Naast imker, ambachtsman en slotenmaker is hij ook een uitgesproken voorstander van cannabis. Hij gebruikt de bijnaam “bijen-trainer” al meer dan 20 jaar. Dit komt omdat hij het altijd leuk vond om tijd door te brengen met allerlei dieren, vooral met insecten, en vooral met bijen. Hij observeert ze, en volgens hem traint hij ze zodat ze zich gedragen zoals hij dat wil.

Canna-Honey is helemaal een ding…

Cannabis en honing hebben veel gemeen. Cannabis en honing zijn natuurlijke producten, geproduceerd met minimale menselijke tussenkomst, en hebben ongelooflijke gezondheidsvoordelen. Nicholas heeft met succes een manier gevonden om zijn liefde voor de bijenteelt en zijn passie voor cannabis te combineren.

Door zijn bijen te trainen in het verzamelen van hars uit cannabisplanten heeft Nicolas hen kunnen helpen bij de productie van cannabishoning. Nicolas heeft zijn bijen eerder getraind in het verzamelen van suiker uit fruit in tegenstelling tot de bloemen waar ze normaal gesproken naar toe gaan, dus het trainen van de bijen in het verzamelen van cannabishars was de volgende stap.

Als je je afvraagt, worden de bijen niet beïnvloed door de cannabinoïdes in de hars die ze consumeren. Dit komt omdat bijen, in tegenstelling tot mensen, geen endocannabinoïde systeem hebben. Dus maak je geen zorgen, de bijen zijn perfect gezond!

“Alles wat door het lichaam van een bij gaat is verbeterd,” zei hij. De hars van bomen en planten, inclusief cannabis, wordt omgezet in propolis, wat een antiseptisch, antibiotisch, anti-schimmel en antibacterieel middel is. De bijen zullen ook de hars van elke soort gebruiken, wat betekent dat er bijna onbeperkte mogelijkheden zijn om verschillende soorten canna-honing te creëren.

Nicholas’ Reis met Cannabis

Nicholas’ persoonlijke reis met cannabis begon toen hij begon te begrijpen dat medicinale marihuana hem zou helpen met zijn neiging tot hyperactiviteit. Als kind begon hij op school veel problemen te krijgen omdat hij hyperactief was, wat er uiteindelijk toe leidde dat hij ermee stopte. Maar al snel na het verlaten van de school besefte hij dat het gebruik van cannabis voor medische doeleinden hem hielp om te gaan met zijn aandoening.

Kritiek?

Sommige (vooral online) hebben kritiek geuit op de beweringen van de canna-beekeeper. “Bijen zuigen nectar op, geen stuifmeel,” schreef een persoon op Facebook. “Ze zuigen nectar op vanwege het hoge suikergehalte.”

Volgens de Bumblebee Conservation Trust, zijn de canna-honing claims waar. Darryl Cox, informatieofficier, zei: “Bijen zouden cannabis stuifmeel kunnen verzamelen, wat mogelijk bedwelmend zou zijn. Er is een soort honing die wordt geproduceerd uit bijen in de bergen van Nepal die lokaal bekend staat als ‘gekke honing’.

Bijen in Nepal produceren een bijzonder krachtige honingsoort die er heel anders uitziet en smaakt dan wat je in de kruidenierswinkel zou kunnen vinden. Deze honing heeft iets meer een hallucinogeen effect dan de gemiddelde honing. Gekke honing wordt gemaakt door bijen die zich voeden met rhododendronbloemen, die het zijn psychoactieve werking geven.

Nicholas heeft meer dan 1300 Facebook volgers en ze zijn op zoek naar iets wat niemand anders kan bieden: prachtige foto’s van cannabisplanten met bijen. Het bijzondere aan dit project is dat het de bijenteelt als hobby zal inspireren.

Dit is een enorm voordeel voor het milieu, want de bijenpopulatie is essentieel en is wereldwijd aan het afnemen.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.