HENNEP-PLASTIC IS VEEL BETER DAN DE GANGBARE PLASTIC

HENNEP-PLASTIC IS VEEL BETER DAN DE GANGBARE PLASTIC

Hennep en duurzaamheid..

Alles wat van plastic is gemaakt kan ook van hennep worden gemaakt. Het beste is dat plastic gemaakt van hennep biologisch afbreekbaar is. Waarom is dit milieuvriendelijke plastic niet overal in een milieucrisis? Kunststoffen op basis van olie hebben onze natuurlijke hulpbronnen veel te lang vernietigd. Overconsumptie van plastic speelt een grote rol in de vernietiging die we tot nu toe hebben aangericht. Plastic en zijn chemicaliën zijn onze oceanen binnengedrongen in het water en de lucht. Plastic wordt elke dag zo vaak gebruikt dat het bijna onmogelijk is om het te vermijden. Gelukkig is er een alternatief. Dit plastic kan als vervanging worden gebruikt zonder zulke schadelijke effecten.

Wat is hennep plastic? (Hempplastic)

Hennepplastic is een betaalbare natuurlijke vezel op biobasis die de op olie gebaseerde grondstoffen kan vervangen. Deze kunststoffen concurreren met engineering-compounds in eigenschappen als hoge stijfheid en hoge warmtetolerantie. Zowel biologisch afbreekbare als recyclebare mengsels zijn gericht op het wereldwijde beleid voor CO2-reductie en olieafhankelijkheid. Kunststoffen gemaakt van cannabis worden niet gemaakt van de olie of de zaden van de plant, maar van de steel.

Hier zijn 4 manieren waarom Hennep Plastic beter is dan de bekende generieke Plastic:

1. Composteerbaar & Recycleerbaar

Onze verslaving aan plastic heeft verwoestende gevolgen voor de planeet. Vergeet niet dat elk stuk plastic dat je in je leven hebt gekocht nog steeds bestaat. Gemiddeld kopen mensen een miljoen plastic flessen per minuut, gezien al het andere dagelijkse gebruik van plastic is het duidelijk waarom onze planeet lijdt.

Aan de andere kant heeft hennepplastic 3 tot 6 maanden nodig om te ontbinden en kan het voor onbepaalde tijd worden gerecycled. Door deze immense vergelijkingen zou zelfs een geleidelijke overschakeling van conventioneel plastic naar hennepplastic een blijvend effect hebben op het milieu.

2. Het is sterk & lichtgewicht

Ondanks het vermogen van hennepplastic om gemakkelijk biologisch af te breken is het eigenlijk 5 keer stijver en 2,5 keer sterker dan traditioneel plastic. Hoe langer een product meegaat, hoe minder het hoeft te worden geproduceerd, waardoor energie wordt bespaard. Hennepplastic is ook hittebestendig, waardoor het zeer geschikt is voor culinair gebruik.

3. Ondersteunt Lokale Boeren & Niet de Grote Oliemaatschappijen

Generiek plastic wordt gemaakt van fossiele brandstoffen die tijdens de productie koolstofdioxide vrijgeven, wat leidt tot klimaatverandering. De productie van hennepplastic is milieuvriendelijker omdat het geen CO2 uitstoot, cannabisplanten vangen daadwerkelijk kooldioxide op en zetten dit om in zuurstof. Voor elke ton geproduceerde hennep wordt 1,63 ton koolstof uit de lucht verwijderd. Deze planten verrijken ook de grond waarin ze worden gekweekt. De diepe wortels voorkomen bodemerosie, zodat de landbouwgrond steeds opnieuw kan worden gekweekt.

4. Het is beter voor het milieu

Laten we eerlijk zijn. Plastic gemaakt van cannabis is beter voor het milieu en de gezondheid van de mens. Het is niet giftig, waterdicht, brandwerend en bestand tegen schimmel als het boven de grond zit. Het kan worden gebruikt als isolatie, vloerbedekking, muren, dakbedekking en meer. Het beste is dat het langer meegaat dan traditionele bouwmaterialen. Het heeft een lagere CO2-voetafdruk dan beton.

Ongeveer 93% van de Amerikanen boven de 6 jaar hebben sporen van BPA in hun lichaam, een chemische stof die in plastic wordt gebruikt. Deze chemische stof interfereert met de natuurlijke productie van hormonen in het lichaam. Het is bekend dat het leidt tot hoge bloeddruk, hartziekten en zelfs kanker. Er is geen reden om te drinken uit flessen met chemische stoffen als er een gezonder, veiliger, alternatief is.

Conclusie: hennep is duurzaam

Hennep is zo nuttig en duurzaam dat het gebruikt kan worden voor alles, van het bouwen van huizen tot het maken van papier. Enkele meer populaire toepassingen voor dit plastic, in het bijzonder, zijn elektronica, containers, speelgoed, meubels, flessen, tassen en zelfs auto-onderdelen. Met zo veel toepassingen van dit milieuvriendelijke plastic, is het gemakkelijk om te beginnen met het omzetten van jouw dagelijkse plastic items naar hennepplastic.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.