HOE IK MIJN GEEST HEB GEKALMEERD MET MEDITATIE & CBD

HOE IK MIJN GEEST HEB GEKALMEERD MET MEDITATIE & CBD

Als je op het web surft over de voordelen van meditatie, wordt je direct overspoeld met informatie die je binnen handbereik hebt. Je zou overal kunnen zien van 7 tot 23 verschillende soorten technieken van meditatiepraktijken. Klinkt dat als een hele opgave?!

In deze blog we graag met jullie delen hoe ik ben begonnen met meditatie, en hoe CBD helpt om mijn enthousiasme te stimuleren om mezelf te kalmeren.

In het begin zou het erg nuttig zijn om een realistisch haalbaar doel te stellen. Schrijf op wat je wilt bereiken uit het beoefenen van meditatie. Hou het op een maximum van twee, zelfs maar één doelstelling zou super cool zijn, om te beginnen.

Laat me je vertellen hoe ik begonnen ben met een meditatieroutine. Mijn doel was om mijn emoties te kalmeren. Ze waren vaak erg impulsief. Ik voelde dat ik een gevoelig persoon aan het worden was. Het duurde maar een paar seconden voordat ik het begaf, lachte van vreugde, boos werd of medelijden had. Vandaar dat ik wilde kalmeren en deze turbulente aard van mijn emoties volledig onder controle wilde krijgen.

Ik bracht de komende twee weken door met het lezen en downloaden van een aantal geweldige lezingen over meditatie van het internet, het luisteren naar podcasts van grote filosofen en oude technieken van meditatiepraktijken, urenlang geluid en muziek voor meditatie, winkel voor accessoires zoals, matten, witte kleren, geurkaarsen, etc, etc……weer een recordbrekende overdaad aan budgetten. Heb ik je niet gezegd dat ik een shopaholic ben?!

Alles was klaar! Ik heb een dag gemarkeerd om te beginnen. Hield alle notities en informatie in gedachten die ik had verzameld van het surfen op het internet. Gretig om al mijn nieuw aangekochte materialen te gebruiken, op een mooie ochtend, kreeg de bal aan het rollen. Ik zette de muziek aan, stak de kaarsen aan en ging in een comfortabele houding op mijn nieuwe mat zitten. “Wat een voorsprong?!” Ik zei tegen mezelf. In de volgende paar minuten ging ik diep slapen.

Ik was rustig teleurgesteld dat ik op mijn eerste dag van de meditatietraining had geslapen. Ik motiveerde mezelf, dacht dat het over een paar dagen wel goed zou komen, maar ik bleef elke dag hetzelfde doen. Ik zou verkwikkend beginnen, maar uiteindelijk slapen.

Ik verloor de hoop voor mezelf! Ik vond mezelf ongeschikt voor meditatie en stopte ermee.

Dit is de boodschap die ik met u wil delen. Ik denk dat ik me te goed voorbereid heb! Hou het simpel. Ik wil niet dat je dezelfde fouten maakt als ik.

Hou het simpel, mijn vriend!

Meditatie in eenvoudige woorden is een ‘gemoedstoestand’ met een bewuste focus. En deze focus kan op alles gericht zijn. Het kan gewoon je adem zijn. Om deze gemoedstoestand te bereiken heb je eerst een stabiel lichaam en een stabiele geest nodig. Een lichaam dat absoluut ontspannen en kalm is, een geest die kalm is, zorgeloos, zonder voor of na bezigheden, vrij van afleiding.

Het is een ‘kunst’ om de absolute controle over je geest te nemen, hem toe te wijzen om te blijven zoals je wilt, en hem niet doelloos te laten dwalen of afdwalen.

Wat is er nodig om deze gemoedstoestand te bereiken?

We moeten begrijpen dat we de geest, het lichaam en de ziel zijn. Elk van deze moet anders worden behandeld om een perfecte synchronisatie tussen hen te bereiken en te behouden.

De geest, in feite, is een beetje complexer voor ons om te controleren. Daarom moeten we er heel voorzichtig mee omgaan.

Mind-body dualism

De Indiase, boeddhistische en westerse filosofie hebben het over het dualisme van lichaam en geest en delen veel overeenkomsten in gedachten. Volgens de Encyclopedie van Wetenschap en Religie,

In zijn Mind-Body theorieën stelt het dat “Dualisme, of geest-lichaam dualisme, de theorie is dat zowel geesten als hersenen bestaan, en geen enkele geest is een brein en geen enkel brein is een geest, noch is een geest een deel van een brein of een brein een deel van een geest”.

Dit artikel citeert Westerse filosofen, waaronder Pythagoras (c.569-475 b.c.e), Plato (c.427-347 b.c.e), en Aristoteles (384-322 b.c.e), die geest-lichaam dualisten waren en vast geloofden in deze doctrine over het bestaan van de geest als een niet-fysiek onderdeel van een persoon.

CBD en jouw lichaam

Nu we de complexiteit van de geest hebben begrepen, is het voor ons gemakkelijker om eerst de controle over ons lichaam te krijgen. Ik begreep dat absolute ontspanning van het lichaam de sleutel is, en ik moest de configuratie van mijn lichaam, dat gewend was geraakt aan het functioneren bij onderbenutte capaciteiten, upgraden. De best mogelijke methode waarvan ik dacht dat die bij mij zou werken was CBD.

De impact van CBD op het endocannabinoïde systeem is vrij algemeen geaccepteerd, maar er wordt minder over gesproken dan het zou moeten zijn. Maar het bewustzijn over CBD en wellness neemt toe. Volgens A.T. Kearney’s 2019 rapport over CBD Market Survey, hebben retailers een belangrijke rol te spelen in het begrip van de consument van hennep-afgeleide CBD-producten.

Volgens een studie uit 2015 over Neurotherapeutica heeft CBD een aanzienlijk potentieel als behandeling voor meervoudige angststoornissen, met de noodzaak om de chronische en therapeutische effecten in relevante klinische populaties verder te bestuderen.

De cannabinoïden die aanwezig zijn in CBD reageren met het endocannabinoïde systeem van het menselijk lichaam dat verbonden is met receptoren die de slaap verbeteren, ontstekingen en auto-immuunziekten verminderen.

In dit stadium heb je een mild duwtje in de rug nodig om verder te gaan en het te houden zoals je probeert om niet alleen een betere mentale en fysieke gezondheid te bereiken, maar ook het algehele welzijn. Dit is waar het CBD in de praktijk komt. Een juiste dosis kan je om te beginnen een heel eind op weg helpen om jezelf te kalmeren. Verschillende studies rapporteren unaniem over de voordelen van CBD.

De auteur van het boek ‘Getting older with bipolar’, George Hoffman deelt zijn gedachten over CBD, als een middel om stress te verlichten.

Als het lichaam tot rust komt, is het voor ons dan ook makkelijker om de geest tot rust te brengen. Jouw meditatieroutine zou ook in werking treden.

Dit is hoe CBD me hielp in mijn Meditatiepraktijk

Overzicht

Probeer in het begin niet de ingewikkelde vormen van meditatie te leren. Mindfulness is de sleutel, concentreer je op je adem. De manier waarop het naar binnen en naar buiten gaat, de meest subtiele geluiden die het in je kan maken, voel deze adem. Ervaar het volledig, probeer jezelf ermee te verbinden en observeer je ademhaling tijdens de meditatie.

Begin met 7 minuten in het begin. De hele zeven minuten, blijf gewoon bij je ademhaling. Probeer gefocust te blijven om te observeren hoe je ademt. Na de meditatie, de hele dag of je nu werkt, loopt, eet of bezig bent met een activiteit, probeer je verbinding te houden met je ademhaling. Alleen al deze praktijk zou je manier van denken en werken veranderen.

En zoals ik al zei, vergeet niet om CBD te omarmen in je wellness-routine! Precies zoals ik dat deed!

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.