Nordic X ReSea Project

Nordic X ReSea Project

Bij Nordic Oil zijn we iets verschuldigd aan de natuur, dus we willen graag iets terugdoen. Deze Black Friday werken we samen met het ReSea Project om de wereld gezonder te maken. Voor elke bestelling die tussen woensdag 25 november 2020 en dinsdag 1 december 2020 wordt geplaatst, verzamelen we ¼ kg plastic uit de wereldzeeën. Dat is gelijk aan 45 plastic zakken, 625 plastic rietjes of 40 flessen voor eenmalig gebruik.

Onze missie is om CBD toegankelijk te maken voor iedereen die er baat bij kan hebben, en zonder een helpende hand van Moeder Natuur konden we je niet helpen. Voor jezelf zorgen begint met het zorgen van de wereld om je heen.

Waarom doen we dit?

Investeringen zijn een van de vele sleutels tot groei en verandering. Of het nu gaat om een investering van financiën, tijd of emotie, waar we ons op richten en ons aan verbinden heeft de neiging om te groeien.

Nu de vernietiging van het milieu en de opwarming van de aarde in een alarmerend tempo toenemen, is het aan ieder van ons om zijn steentje bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Vandaag de dag, nu veel milieuorganisaties zich vormen en energie steken in het creëren van duurzame en blijvende oplossingen, kunnen zelfs de kleinste inspanningen uiteindelijk leiden tot grote veranderingen in de manier waarop we met onze menselijke consumptie en afval omgaan.

Het ReSea-project

Deze winter heeft het Nordic Oil team besloten om een deel van onze winst te investeren in het reinigen van onze oceanen. We hebben ervoor gekozen om samen te werken met het ReSea Project, een Deense organisatie, die zich inzet voor het schoonmaken van de oceanen en het verminderen van de negatieve impact van menselijke activiteiten op de natuurlijke omgeving. Door te investeren hopen we een standpunt in te nemen – en samen met onze Nordic Oil-familie een blijvend verschil te maken.

Het ReSea Project wil nog verder gaan door de oceanen en kusten van Indonesië op te schonen, met de bedoeling om in de toekomst wereldwijd nog meer te bereiken. Hun gesloten systeemreiniging is een beproefde manier om de hoeveelheid nieuw geproduceerd plastic te verminderen en tegelijkertijd afval te verwijderen uit het water dat we nodig hebben voor voedsel, energie en een gezond milieu.
Met een golf van milieuactivisme die leidt tot grotere inspanningen met betrekking tot de vier belangrijkste criteria – afval, hergebruik, reductie en recycling – lijkt het concept van het verwijderen van overtollige kunststoffen en niet-herbruikbare voorwerpen uit het water gemakkelijk haalbaar. ReSea versterkt deze doelstelling van upcycling door de teruggewonnen kunststoffen te verwerken voor duurzaam gebruik.

Samenvatting

Veel van de negatieve milieuveranderingen die we vandaag de dag zien, zijn te voorkomen en kunnen met tijd, moeite en inzet worden beperkt. Bij Nordic Oil hopen we een deel van de verantwoordelijkheid voor het terugwinnen van onze verspillende consumptiepatronen te delen, in de hoop een gezonde planeet door te geven aan toekomstige generaties.

Terug naar blog
Vorig artikel

Volgend artikel

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.